Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Tetræerne, der vokser i Tsukigase Kenkō Chaens naturligt dyrkede tehaver, gødes ikke – udover en årlig strøning af nedfaldne blade fra nærliggende skove – og de gror derfor langsomt. Meget langsomt. Til gengæld skyder de teblade, der formes intimt af netop den jord, som de vokser fra og næres så egenhændigt af.
Dette års Tsukigase Sencha fra Tsukigase Kenkō Chaens naturligt dyrkede tehaver er på den måde et enestående studie i terroir. Den minimale intervention i dyrkningen af tetræerne komplementeres af en minimal forarbejdning af det enkelte teblad – ingen skygge før høst, ingen hi-ire ristning efter – og tilbage står et usædvanligt rent udtryk for Tsukigase-egnens unikke geografi: en tår af Tsukigase Sencha er næsten som at tage en tår af tehavernes bjergrige landskab selv.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Yabukita
Alder: 35-50 år
Højde: 250-300 moh
Skygge: ingen overdækning
Gødning: ingen (men tørre nedfaldne blade fra omkringliggende skove spredes ud blandt tetræerne hvert år)
Dyrkningsmetode: naturligt landbrug – men samtidig certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: maj 2023
Produktionsmetode | 製茶方法
Dampning: medium (futsūmushi)
Hi-ire: ingen
Producent | 生産者
Tsukigase Kenkō Chaen 月ヶ瀬健康茶園 under ledelse af Fumiaki Iwata 岩田文明
Oprindelse | 産地
Tsukigase i Nara, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.