Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Som med de øvrige Kamairicha-teer fra Mitocha Nōen er Yamazoe Kamairicha Light Roast høstet fra 35-40 år gamle Yabukita tetræer dyrket som naturligt landbrug (自然農法 shizen nōhō) helt uden brug af pesticider og gødning. Efter et indledende ‘kill-green’ (殺青 sassei) trin, rulles og soltørres tebladene i traditionel Kumano Bancha-stil, og det er herefter udførelsen af den afsluttende ristningsprocess, der giver Yamazoe Kamairicha Light Roast sin unikke karakter.
Med en let ristning (keibaisen) udført blot en enkel gang i maj 2022 – et år efter forårshøsten – brygger Yabukita-tebladene en lys gylden og aromatisk rig te. Her er stadig varme at fornemme fra ristningen, men den komplementeres hurtigt i munden af en naturlig, kompleks sødme.
Forarbejdningen af tebladene er – som altid med Mitocha Nōens teer – udført med den største omhu, og resultatet er en meget fint balanceret te, der som tebladene selv gradvist åbner sig op over talrige bryg. Anbefalet til alle, der holder af naturlige, let-ristede oolong-teer eller blot er nysgerrige på at prøve en af Japans mere sjældne former for Kamairicha!
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Yabukita
Alder: 35-40 år
Højde: 300-400 moh
Skygge: ingen
Gødning: ingen
Dyrkningsmetode: naturligt landbrug (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: maj 2021
Produktionsmetode | 製茶方法
Tørring: ca. to dage v. solskinsvejr
Ristning: enkelt ristning i maj 2022
Producent | 生産者
Familien Kayashita v. Mitocha Nōen みとちゃ農園
Oprindelse | 産地
Yamazoe i Nara, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.