Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Yamazoe Bancha høstes i begyndelsen af juni og består af sene forårsskud samt de nu velvoksne teblade, der undslap den tidlige forårshøst i maj. Det modne Bancha-materiale er lidt grovere i sit udtryk sammenlignet med de finere Kamairicha-teer fra maj-høsten, men Yamazoe Bancha er stadigvæk en te af meget høj kvalitet; rig på sødme og varme fra ristningen med naturlige noter af moden stenfrugt og mild tobak.
Kropsfornemmelsen er beroligende og varm, hvilket også gør Yamazoe Bancha velegnet til at nyde om aftenen – faktisk skrives ‘Bancha’ i Kumano-regionen, som Yamazoe-området er en del af, gerne med tegnene「晩茶」bancha, det vil sige ‘aften-te’, i stedet for det mere almindelige「番茶」der refererer til bladmaterialets modne natur.
Som med de øvrige Kamairicha-teer fra Mitocha Nōen er tebladene høstet fra 35-40 år gamle Yabukita tetræer dyrket som naturligt landbrug (自然農法 shizen nōhō) helt uden brug af pesticider og gødning. Efter et indledende ‘kill-green’ (殺青 sassei) trin, rulles, soltørres og til sidst panderistes (kamairi) tebladene nænsomt i Kumano Bancha-stil – en traditionel og i dag sjælden form for semi-oxideret japansk te fra Kumano-regionen, der i sin produktionsmetode kan minde om visse former for kinesiske og taiwanesiske oolong-teer.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Yabukita
Alder: 35-40 år
Højde: 300-400 moh
Skygge: ingen
Gødning: ingen
Dyrkningsmetode: naturligt landbrug (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: tidlig juni 2023
Produktionsmetode | 製茶方法
Tørring: ca. to dage v. solskinsvejr
Ristning: dyb ristning efterår 2023
Producent | 生産者
Familien Kayashita v. Mitocha Nōen みとちゃ農園
Oprindelse | 産地
Yamazoe i Nara, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.