Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Tsukigase Kenkō Chaen har i mange år specialiseret sig i at fremstille unikke japanske sorte teer fra en bred vifte af kultivarer høstet fra både deres økologiske og naturligt dyrkede tehaver i Tsukigase, Nara. Deres Kōcha af ren, naturligt dyrket Sayamamidori – en af Japans tidligst registrerede kultivarer, der sjældent ses i brug i dag – er blandt de mest udsøgte japanske sort te-produktioner, som vi i io har haft glæden af at brygge.
Tsukigase Kōcha Sayamamidori er fra den første forårshøst i maj 2020, og tebladene bærer tydeligt præg af omhyggelig efterfølgende processering. I takt med at tebladene langsomt åbner sig under brygning, kommer deres velbevarede naturlige form gradvist til syne, og man begynder at kunne ane den nøje afstemte og uniforme grad af oxidering, der er opnået efter 12-14 timers indendørs ichō-tørring.
Resultatet er en elegant og fint balanceret japansk sort te rig på sødmefulde noter af stenfrugt, cedertræ, og strejf af malt. Lysere fornemmelser af citrusfrugt, som Sayamamidori-kultivaren særligt er kendt for, er ligeledes subtilt tilstede og tilføjer en let forfriskende kant til Tsukigase Kōcha Sayamamidoris primære – og yderst raffinerede – karakter af dybde.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Sayamamidori
Alder: ca. 25-50 år
Højde: 270 moh
Skygge: ingen overdækning
Gødning: ingen (men tørre nedfaldne blade fra omkringliggende skove spredes ud blandt tetræerne hvert år)
Dyrkningsmetode: naturligt landbrug – men samtidig certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: maj 2020
Produktionsmetode | 製茶方法
Tørring efter høst (ichō): 12-14 timer, indendørs
Hi-ire: ingen
Producent | 生産者
Tsukigase Kenkō Chaen 月ヶ瀬健康茶園 under ledelse af Fumiaki Iwata 岩田文明
Oprindelse | 産地
Tsukigase i Nara, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.