Matcha Unsui | Naturligt landbrug | 2017

抹茶 雲水

Matcha fra gamle Zairai tetræer dyrket som naturligt landbrug af Tokuya Yamazaki ved Kamo Shizen Nōen i Kamo, Kyoto. Fra den første høst i maj 2017 og modnet som Tencha i over tre år.

DKK 240,00DKK 432,00

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

En anderledes Matcha. . .  Blandt andet fordi Zairai-tetræer er en ekstrem sjældenhed i den moderne japanske Matcha-industri. At tetræerne dyrkes helt uden gødning er ligeledes yderst usædvanligt, da idealer om kraftige umami-sensationer typisk tilskynder producenter og tebønder til at gøde deres temarker intensivt, oftest med kunstgødning (som dernæst gør brugen af pesticider stort set uundgåelig). Sidst men ikke mindst er Tencha-bladenes modningsperiode på mere end tre år (!) endnu et eksempel på hr. Yamazakis unikke tilgang til dyrkning og produktion af te; det er naturen selv samt en passende mængde af tid, der får lov til at gøre det primære arbejde.

Resultatet er ret langt fra en moderne super-grøn klorofyl-umami-bombe. Til gengæld er Unsui noget ganske særligt, som vi i io varmt anbefaler til de mere eventyrlystne og erfarne Matcha-drikkere. Aromatisk kompleks med fornemmelser af lægeurt, mørk chokolade og en usædvanlig rig eftersmag, der forbliver dvælende i munden længe efter sidste tår


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Zairai (lokale varianter af tetræet sået fra frø)

Alder: ukendt (men sået før hr. Yamazaki’s bedstefars tid)

Højde: 150-200 moh

Skygge: overdækket 28 dage før høst

Gødning: ingen

Dyrkningsmetode: naturligt landbrug (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: maj 2017

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: medium (futsūmushi)

Lagring: modnet som Tencha i over tre år

Producent | 生産者

Tokuya Yamazaki v. Kamo Shizen Nōen 加茂自然農園

Oprindelse | 産地

Kamo i Kyoto, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.