Kamo Sencha Yabukita | Naturligt landbrug | 2022 | 50g

加茂 煎茶 やぶきた

Naturligt dyrket Yabukita Sencha høstet 5. maj 2022. Dyrket og produceret af Tokuya Yamazaki ved Kamo Shizen Nōen i Kamo, Kyoto.

kr. 175,00

På lager

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Ingen gødning, ingen pesticider, ingen skygge før høst, ingen hi-ire opvarmning efter, heller ingen frasortering af stilke – Tokuya Yamazakis sencha teer kommer tæt på at være så naturlige og minimalt forarbejdede som muligt.

Kamo Sencha Yabukita er høstet 5. maj 2022 ved Kamo Shizen Nōen fra Higashiyama Masato tehaven, der består af 100% naturligt dyrkede Yabukita tetræer. Tebladene er færdiggjort umiddelbart efter høst af hr. Yamazaki selv, og de brygger en ren og robust grøn te med en mild, men forfriskende astringens fra de utildækkede solskinstimer og en fremtrædende mineralitet fra den næringsrige jord. Her er også moderate fornemmelser af umami, der – uden at være dominerende – understøtter teens naturlige sødme og fint dvælende eftersmag.

Takket være sin ugødede og minimalt forarbejdede natur fremstår Kamo Sencha Yabukita som et sjældent ærligt indblik i de klassiske kvaliteter, der med tiden har gjort Yabukita-kultivaren så populær på tværs af Japans teproducerende regioner (mere end 2/3 af al japansk te består netop af denne ene variant af tetræet). Men samtidig står tebladene også tilbage som et stærkt vidne om hr. Yamazakis ønske om at skabe japansk te i større overensstemmelse med det lokale miljøs særlige kvaliteter og tetræernes egen natur; en tår af Kamo Sencha Yabukita er – som med de øvrige naturligt dyrkede teer fra Kamo Shizen Nōen – en tår af Kamo-regionens terroir.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Yabukita

Alder: ukendt

Højde: 150-200 moh

Skygge: ingen

Gødning: ingen

Dyrkningsmetode: naturligt landbrug (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: 5. maj 2022

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: medium (futsūmushi)

Hi-ire: ingen

Producent | 生産者

Tokuya Yamazaki v. Kamo Shizen Nōen 加茂自然農園

Oprindelse | 産地

Kamo i Kyoto, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.