Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Chiran Sencha Fuyuhi repræsenterer årets sidste batch af Chiran Nōen’s fineste Sencha inden den nye Shincha-sæson skydes i gang med forårshøsten i april 2022. De økologisk dyrkede teblade har lagret på køl siden deres tidlige forårshøst i april 2021 og frem til januar 2022, hvor de som ‘rå te’ (aracha) til sidst er blevet færdiggjort med en nøje afstemt hi-ire – et afsluttende processeringstrin, hvor tebladene nænsomt opvarmes for at finjustere deres vandindhold og fremhæve specifikke aromatiske og smagsmæssige aspekter.
Hi-ire opvarmningen er her udført mere intenst sammenlignet med øvrige årstiders Sencha-produktioner fra Chiran Nōen. Resultatet er en mere udtalt karakter af ristet sødme og behagelig varmende kropsfornemmelse, fra toppen af halsen og ned til bunden af maven – et tydeligt tegn på, at der er tale om en vinter-Sencha.
Som altid med Chiran Nōens premium Sencha er tebladene høstet fra fem distinkte kultivarer af tetræet efter 7-10 dages skygge, og deres oxidering er standset ved en kombination af både fukamushi (Asanoka, Asatsuyu, Saemidori, Yutakamidori) og chūmushi (Yabukita) dampningsteknikker. I koppen brygger tebladene således en forårsgrøn og umami-rig te uden at gå på kompromis med den klarhed og struktur, som kortere dampningstider tilbyder. Her er stadig karakteristiske fornemmelser af nyslået sommergræs og frisk tropisk frugt, men modningsperioden på små ni måneder åbner samtidig op for dybere lag af naturlig umami og en yderst blød, viskøs tekstur. Kombineret med den fremtrædende hi-ire gør det Chiran Sencha Fuyuhi til et særligt te-højdepunkt på året, skabt til at markere den gradvise overgang mellem vinter og forår.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Asanoka, Asatsuyu, Saemidori, Yabukita, Yutakamidori
Alder: 10-40 år
Højde: 150-200 moh
Skygge: overdækket 7-10 dage før høst
Gødning: hjemmelavet, fermenteret økologisk gødning af lokale restprodukter fra fiskeri, risdyrkning og øvrigt landbrug
Dyrkningsmetode: certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: april 2021
Produktionsmetode | 製茶方法
Dampning: medium (chūmushi) for Yabukita, dyb (fukamushi) for Asanoka, Asatsuyu, Saemidori og Yutakamidori
Hi-ire: medium (chūbi) udført d. 17. januar 2022
Producent | 生産者
Chiran Nōen 知覧農園 under ledelse af søstrene Nuriki 塗木
Oprindelse | 産地
Chiran i Kagoshima, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.