Yamazoe Kamairicha – Heavy Roast | Naturligt landbrug | 2021

山添 重焙煎 釜炒り茶

Mørke, fint rullede blade folder sig gradvist ud til en varm og dybt aromatisk helbladet kamairicha i den lokale og i dag sjældne Kumano Bancha-stil, afsluttet med en dobbeltristning.
Fra den første forårshøst i maj 2021 og færdigristet i maj 2022 af hr og fru Kayashita ved Mitocha Nōen i Yamazoe, Nara.

røget træ – mørk chokolade – tørret blomme

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Den dobbelte ristning gør ‘Heavy Roast’ (jūbaisen) til den mørkeste og måske mest fyldige af Mitocha Nōens Kamairicha-teer. De omhyggeligt processerede forårsblade folder sig langsomt ud i takt med, at teen selv åbner sig op – rig på varme, dybe aromaer og med en roligt dvælende, let mineralsk eftersmag.

Som med de øvrige Kamairicha-teer fra Mitocha Nōen er tebladene høstet fra 35-40 år gamle Yabukita tetræer dyrket som naturligt landbrug (自然農法 shizen nōhō) helt uden brug af pesticider og gødning. Efter et indledende ‘kill-green’ (殺青 sassei) trin, rulles, soltørres og til sidst panderistes (kamairi) tebladene nænsomt i Kumano Bancha-stil – en traditionel og i dag sjælden form for semi-oxideret japansk te fra Kumano-regionen.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Yabukita

Alder: 35-40 år

Højde: 300-400 moh

Skygge: ingen

Gødning: ingen

Dyrkningsmetode: naturligt landbrug (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: maj 2021

Produktionsmetode | 製茶方法

Tørring: ca. to dage v. solskinsvejr

Ristning: dobbelt ristning i maj 2022

Producent | 生産者

Familien Kayashita v. Mitocha Nōen みとちゃ農園

Oprindelse | 産地

Yamazoe i Nara, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.