Tsukigase Sencha | Økologisk | 2023

月ヶ瀬 煎茶

Uskygget og mellem-dampet (futsūmushi) økologisk sencha fra årets første forårshøst i maj 2023 dyrket og produceret af Tsukigase Kenkō Chaen i Tsukigase, Nara.

grønne bønner – citrusfrugt – sedimentær klippe

kr. 170,00

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Tsukigase Kenkō Chaens økologiske sencha præsenterer Fumiaki Iwatas signatur-blend fra årets første høst af hans families økologisk dyrkede tehaver i Tsukigase, Nara. Tetræerne her dyrkes meget skånsomt – pesticidefrit og med plantebaseret gødning som eneste eksterne næringskilde – og de fint processerede, mellem-dampede (futsūmushi) teblade har fået lov til at gro 100% utildækket frem til forårshøsten i maj 2023.

De rige mængder af solskinstimer fornemmes i teens naturlige kant af astringens, en smagsoplevelse kendt som 渋味 shibumi på japansk, der stammer fra tebladenes høje indhold af katekiner. Den skånsomme dyrkningsmetode lader samtidig de næringsrige jordforhold komme tydeligt til udtryk i en fremtrædende klippe-lignende fornemmelse af mineralitet, der er så karakteristisk for Tsukigase-egnens bjergrige Nara-terroir.

Tsukigase Sencha trives ved relativt høje temperaturer (+80°C), hvor tebladene brygger en klar grøn-gul te med en markant vegetalsk profil og forfriskende aromatiske noter af grønne bønner og frisk citrusfrugt. Ved de indledende tårer kan teens shibumi-karakter opleves let kølende i kroppen, men den ændrer sig gradvist til en varm og sødmefuld eftersmag, der behageligt og tålmodigt hviler i munden.

Vi er med andre ord ganske langt fra mere moderne umami-orienterede sencha-udtryk: forvent flere fornemmelser af bjerg og jern end hav og tang. Vi anbefaler derfor også med glæde Tsukigase Sencha til alle, der er nysgerrige for at udforske en anden, mindre velkendt – men ikke mindre smagfuld – side af Japans mangfoldige sencha-kultur.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Yabukita

Alder: 35-50 år

Højde: 250-300 moh

Skygge: ingen overdækning

Gødning: faldne blade, strå og anden vegetation fra lokal plantevækst samt non-GMO rapsoliekage

Dyrkningsmetode: certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: maj 2023

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: medium (futsūmushi)

Hi-ire: ingen

Producent | 生産者

Tsukigase Kenkō Chaen 月ヶ瀬健康茶園 under ledelse af Fumiaki Iwata 岩田文明

Oprindelse | 産地

Tsukigase i Nara, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.