Matcha Tokiwa | Økologisk | 2022

抹茶 常磐

Chiran Nōens fineste matcha med en delikat balance mellem naturlig umami-fylde og en let ristet, sødmefuld tone fra de modne tencha-blades afsluttende hi-ire opvarmning.
Single-cultivar Okumidori blade høstet under forårshøsten i maj 2022 og nænsomt stenmalet af Chiran Nōen selv.
wakame-suppe – bagt kastanje – mørk chokolade

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Tokiwa er Chiran Nōens fineste Matcha, velegnet til både ‘tyk’ (koicha) og ‘tynd’ (usucha) te. Dens rene udtryk af den delikate Okumidori-kultivar resulterer i en nøje afstemt balance mellem naturlig umami-fylde og frisk forårsgrøn sødme med lidt til ingen bitterhed afhængig af tilberedningsmetode.

Den skånsomme økologiske dyrkning af Chiran Nōens temarker giver tebladene en naturlig mild smagsprofil efter høst. Teens modningsperiode som tencha siden forårshøsten i maj 2022 tilfører til gengæld nye lag af dybde og krop, imens Okumidori-bladenes oprindelige forårsfriskhed bevares til fulde frem til i dag.

I dét øjeblik Tokiwa kommer i berøring med en forvarmet teskål, afgiver den nænsomt sten-malede matcha en sart aroma rig på sødmefulde noter, der minder os om bagte kastanjer og mørk chokolade. Tokiwa piskes efterfølgende ubesværet til en dyb-grøn og fløjsblød te med en fint balanceret umami-struktur og tålmodigt dvælende eftersmag – et sjældent vellykket eksempel på det store potentiale, som økologisk dyrkning af autentisk matcha rummer.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Okumidori

Alder: 10-40 år gamle tetræer

Højde: 150-200 moh

Skygge: overdækket 20 dage før høst

Gødning: hjemmelavet, fermenteret økologisk gødning af lokale restprodukter fra fiskeri, risdyrkning og øvrig landbrug

Dyrkningsmetode: certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: 26. maj 2022

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: medium (chūmushi)

Lagring: modnet som tencha indtil 24. august 2023, hvor tencha-bladene langsomt er blevet malet til matcha på stenmøller af granit

Producent | 生産者

Chiran Nōen 知覧農園

Oprindelse | 産地

Chiran i Kagoshima, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.