Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Sayamakaori-kultivaren er særligt kendt for sin karakteristiske duft (‘kaori’), hvilket er med til at gøre Kamo Hōjicha usædvanlig rig og nuanceret i sin aromatiske profil. Varmen fra den omhyggeligt udførte ristningsproces komplementeres af sødmefulde florale noter fra Sayamakaori-bladene og resulterer i en både lys og delikat Hōjicha med en stærk personlighed.
Tebladene er fra årets første og eneste høst i starten af juni 2021 og efterfølgende færdigristet i august 2024 – et særsyn inden for Hōjicha-genren, hvor teproducenter oftest nøjes med at benytte frasorterede stilke eller senere Bancha-materiale. Kamo Hōjicha er desuden dyrket som naturligt landbrug helt uden brug af pesticider og gødning.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Sayamakaori
Alder: ukendt
Højde: 150-200 moh
Skygge: ingen overdækning
Gødning: ingen
Dyrkningsmetode: naturligt landbrug (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: 2. juni 2021
Produktionsmetode | 製茶方法
Dampning: medium (futsūmushi)
Ristning: medium ristning d. 25. august 2024
Producent | 生産者
Tokuya Yamazaki v. Kamo Shizen Nōen 加茂自然農園
Oprindelse | 産地
Kamo i Kyoto, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.