Gokase Kamairicha | Pesticide- og kunstgødningsfri | 2021

五ヶ瀬 釜炒り茶

Pesticide- og kunstgødningsfri grøn Kamairicha fra Tessadō i Gokase, Miyazaki. Høstet ved årets første høst i maj 2021 fra 30-40 år gamle Zairai tetræer.

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

På trods af sin sydlige beliggenhed i hjertet af Kyūshū, bringer det høje bjerglandskab, der karakteriserer landsbyen Gokase i Miyazaki, overraskende kølige temperaturer med sig – ikke mindst om natten. Faktisk ligger Japans sydligste skiløjper netop også i dette område! Det kølige mikroklima får tetræerne til at vokse langsomt, hvilket resulterer i et lavere årligt udbytte, men også i tålmodigt nærede teblade af usædvanlig høj kvalitet.

Ved Tessadōs temarker tilføres kun lokalt plantebaseret gødningsmateriale for at pleje tetræerne af og til – ingen pesticider eller kunstgødning. Resultatet er meget ærligt udtryk af autentisk Gokase-te høstet i cirka 600m over havets overflade med en naturlig rig aroma og klar smagsprofil.

Kamairicha betyder bogstaveligt talt ‘pande-ristet te’, og det er den mest almindelige form for grøn te i Miyazaki-regionen. Ved at standse tebladenes oxidering gennem en ristningsproces frem for den mere almindelige dampningsmetode, der oftest anvendes i forbindelse med produktion af grønne teer i andre regioner af Japan, tilføres tebladene unikke aromatiske egenskaber og en karakteristisk kropslig fornemmelse af varme. På den måde er Gokase Kamairicha særdeles velegnet til at nyde i løbet af de koldere årstider.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Zairai (lokal variant af tetræet sået fra frø)

Alder: 30-40 år

Højde: ca. 600 moh

Skygge: ingen overdækning

Gødning: rapsoliekage

Dyrkningsmetode: pesticide- og kunstgødningsfrit landbrug

Høst: maj 2021

Producent | 生産者

Tessadō 哲茶堂 under ledelse af Hoshikawa Tetsurō 干川哲朗

Oprindelse | 産地

Gokase i Miyazaki, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.