Chiran Nōen

Chiran Nōen

知覧農園

Et liv sammen med naturen

Chiran Nōen

知覧農園

Økologisk | Chiran, Kagoshima

Chiran Nōen
- ved deres eget ord

知覧農園による、知覧農園

Begyndelsen

始まり

Begyndelsen

始まり

Hvornår og hvordan blev du te producent?

Jeg er født og opvokset i en familie af tebønder i mange generationer. Så jeg har fortsat som arvtager til min families lange historie med at arbejde med te.

Hvorfor har du valgt at dyrke dine tehaver som økologisk landbrug frem for konventionelt landbrug?

Te er noget, som man indtager direkte igennem munden, og vi vil gerne have, at folk kan nyde det med ro i sindet. Derfor har vi længe dyrket vores teer uden brug af pesticider.

Da vi omlagde til økologisk landbrug tog vi også initiativ til at dyrke vores teer uden brug af kunstgødning. Ikke at benytte pesticider eller kunstgødning gør, at landmændene forbliver sunde og raske og i stand til at arbejde i markerne med ro i sindet. Samtidig betyder det, at vores kunder også bliver i stand til trygt at drikke en sikker te.

Når man som landmand bliver tildækket med pesticider og andre former for landbrugskemikalier vil man komme til at lide under forskellige sundhedsmæssige problemer. Vi har i stedet valgt en naturlig og økologisk måde at dyrke vores teer på, der holder vores arbejde i marken sundt og vores kunder sikre.

Landbrugsmetode og miljø

農法と自然環境

Landbrugsmetode og miljø

農法と自然環境

Hvad er det ledende princip for det økologiske landbrug i dine tehaver?

Det vigtigste er at skabe næringsrig jord; at lave en sikker og mild te fra sunde og næringsrige temarker – i samarbejde med naturen og uden at gøre skade på miljøet.

Er der noget særligt, der karakteriserer det økologiske landbrugsmiljø ved dine tehaver?

Klimaet er varmt, jorden er frugtbar, og det naturlige miljø er ideelt for tetræer til at gro. Derfor har Chiran-regionen længe været velsignet med naturlige egenskaber, der egner sig til dyrkning af te.

Selv når der dyrkes økologisk landbrug er det let at forhindre spredning af kemikalier fra konventionelt landbrug på grund af den vidtstrakte landbrugsjord.

Er der noget, du er særligt opmærksomhed på med hensyn til det forhold til naturen, som du har gennem din praksis som tebonde?

Ved ikke at være afhængige af pesticider eller kunstgødning specialiserer vi os i stedet i at producere te, der til fulde drager nytte af levende organismers fødekæde og naturens velsignelser såsom sollys, vand og jord. Som sådan arbejder vi for et sundt naturligt og socialt miljø, ikke blot for os mennesker, men for alt levende i flora og fauna.
Vi kombinerer lokale restprodukter (såsom risskaller og -klid, oliekager, fiskekager og bonito-boullion) blandet med EM-bakterier [Effektive Mikroorganismer], justerer vandindholdet, lader dem fermentere i et halvt til et helt år og spreder det dernæst ud på temarkerne.

Gavnlige bakterier vokser i jorden skabt af sådanne jordplejeteknikker, og forskellige levende væsener såsom regnorme, myrer, og guldbiller kommer til at bebo jordbunden. Ukrudt og vilde blomster vokser omkring vores tehaver, hvor insekter såsom mariehøns og knælere lever af forskellige skadedyr.

Når blomsterne begynder at blomstre, kommer der bier til for at suge nektar, og små fugle ankommer også. De små fugle spiser de grønne larver og andre insekter, der er skadelige for tetræerne.

På denne måde beskytter mange forskellige former for levende væsener tehaverne for os.

Om teen fra dine tehaver

貴園のお茶について

Om teen fra dine tehaver

貴園のお茶について

Er der en særlig smag, som du efterstræber med dine teer? Og er der noget særligt, som du gør for at opnå den?

Vi er kompromisløse omkring kvaliteten af vores teer med fokus på naturens egen aroma, en god eftersmag og at bringe rigeligt af den smag af umami frem, som tebladene oprindeligt besidder.

Hvad betyder "velsmag" af teen for jer, der dyrker te økologisk?

Det betyder, at du kan bare nyde en naturlig smag og duft af te. Vi tror på, at den gode te kan drikkes uden unaturlig følelse over din krop, og det er i vores mening "velsmag".

Er der noget, du ønsker at formidle gennem dine teer til de mennesker, som drikker dem?

Vores te, dyrket midt i en frugtbar natur, er et produkt, som du kan drikke med fred og ro i sindet.

Du kan fornemme traditionens vægt med mere end 100 års erfaring, der har forfinet vores produktionsfærdigheder.

Vi håber, at du vil nyde vores te.

Fremtidsperspektiver for dine tehaver og teer

茶園と茶業の展望

Fremtidsperspektiver for dine tehaver og teer​

茶園と茶業の展望​

Hvilke mål har du for dit arbejde i dine tehaver de næste 10 – 20 år?

Jeg ønsker at efterlade en jord og et miljø, hvor sunde og sikre landbrugsprodukter kan dyrkes i frugtbar jord, til den nuværende generation, den kommende generation, og til mine børnebørns generation; og at fortsætte med at fremstille te, som jeg kan være stolt af, og som mine børnebørn vil finde sikker og velsmagende at drikke.

… og til sidst

最後に​

… og til sidst​

最後に​

Hvad betyder det for dig at drikke en kop te?

Da te blev importeret til Japan for første gang, kom det fra Kina som medicin. Te har mange forskellige positiver indvirkninger og de udtrukne elementer varierer afhængig af om teen brygges i varmt eller koldt vand.

Men grundlæggende er te fuld af ingredienser, der er meget gavnlige for vores kroppe. Du kan nyde at brygge en kop te på den måde, der passer dig, og du kan komme tættere på naturen og et sundt liv blot ved at drikke te dagligt.

Med mere naturlige kultiveringsmetoder kan du drikke te med fred og ro i sindet. Jeg håber, at du vil nyde teens oprindelige umami, astringens, og aroma i det naturlighed.

(06.07.2020)

Chiran Nōens te

知覧農園のお茶

Sencha

有機煎茶

Økologisk Sencha

Hōjicha

有機焙じ茶

Økologisk Hōjicha

Hōji Sencha

焙じ煎茶

Ristede Sencha