Yunomi tekop | Yuichi Romita

湯呑み ロミタ優一

Håndlavet lille yunomi tekop af Yuichi Romita i lys kumori-glasur.

Rummer op til 150 ml.

Vær venligst opmærksom på at form og udtryk i glasering varierer, da hver tekop er håndlavet og unik. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til produktet.

kr. 425,00

Ikke på lager

Beskrivelse

Om Yuichi Romita | ロミタ優一について

”Handmade, one by one. Slight variations in size, shape, colour, and surface are inherent to the process. I hope you will embrace these small differences as characteristics that give each piece individuality and character, making them all the more lovable.”

Yuichi Romita er en ung japansk-italiensk keramiker, der er traditionelt trænet i Nanban Yakishime-stilen af uglaseret brændefyret keramik i Karatsu, Japan. Over en periode på fire år er Yuichi her udlært under Nakazato Tarouemon, der er 14. generation af en ubrudt linje af familiepottemagere, der går tilbage til slutningen af 1300-tallet.

Tidligere på året flyttede Yuichi til Skælskør i den sydvestlige del af Sjælland, hvor han har udviklet sin egen fortolkning af Nanban Yakishime ved at kombinere sine erfaringer fra læretiden i Karatsu med sin nuværende stilling som artist-in-residence ved Guldagergaard.

En af Yuichis nyskabelser ved Guldagergaard er den lyse 曇り kumori (‘skyet’) glasur, der ligesom hans grønne asagiri glasur brændes i elektrisk ovn. Kumori-glasuren er kendetegnet ved en behageligt blød overflade med varme hvid-beige farvetoner og hårfine krakeleringer, der kommer unikt til udtryk på hver enkelt kop.


Producent | 生産者

Yuichi Romita

Oprindelse | 産地

Skælskør, Danmark

Mål | 寸法

Indhold:  150 ml

Dimensioner:  Ø70 x H50 mm

Vægt:  65 gram

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.