Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
自宅前 jitakumae betyder på japansk ‘foran hjemmet’, og de velvoksne Yabukita-tetræer fra Tsukigase Kenkō Chaens jitakumae tehave gror da også lige uden for Iwata-familiens hus. Huset befinder sig på toppen af et af de mange mindre bjerge, der præger landskabet omkring Tsukigase-dalen i Nara. Her i den kølige bjergluft vokser tetræerne langsomt og helt uden gødning (udover en årlig udstrøning af nedfaldne blade fra nærliggende skove).
Den skånsomme dyrkningsmetode kombineret med de ideelle naturomgivelser giver Tsukigase Sencha Yabukita en enestående klar profil. Tebladene, der er dyrket uden skygge frem til høsten i maj 2020, afgiver en meget ren mineralitet og frisk vegetal karakter i både smag og aroma, der er karakteristisk for Tsukigase Kenko Chaens teer. Samtidig åbner lagringsperioden på +18 måneder op for dybere lag af florale og sødmefulde noter, der stille dvæler i munden som en fin eftersmag.
Selv beskriver Tsukigase Kenkō Chaen teen som “fortidens uforandrede smag af bjerg” – og der er noget nærmest tidsløst over dens klare, mineralske og aldeles naturlige udtryk: Tsukigase Sencha Yabukita er old school sencha i ordets bedste forstand.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Yabukita
Alder: 25-50 år
Højde: 260 moh
Skygge: ingen overdækning
Gødning: ingen (men tørre nedfaldne blade fra omkringliggende skove spredes ud blandt tetræerne hvert år)
Dyrkningsmetode: naturligt landbrug – men samtidig certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: maj 2020
Produktionsmetode | 製茶方法
Dampning: medium (futsūmushi)
Lagring: +18 måneder
Hi-ire: ingen
Producent | 生産者
Tsukigase Kenkō Chaen 月ヶ瀬健康茶園 under ledelse af Fumiaki Iwata 岩田文明
Oprindelse | 産地
Tsukigase i Nara, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.