Tsukigase Sencha-hōji | Naturligt landbrug | 2017

月ヶ瀬 煎茶焙じ茶

2017-vintage let-ristet ichōka Sencha fra naturligt dyrkede Yabukita tetræer dyrket og produceret af Tsukigase Kenkō Chaen i Tsukigase, Nara.
moden abrikos, hø, kinako

kr. 175,00

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Tsukigase Kenkō Chaen er blandt få samtidige japanske teproducenter, der arbejder aktivt med lagring af deres grønne bladteer. Tsukigase Sencha-hōji – en ret uortodoks genre af ristet (hōji) Sencha navngivet af Tsukigase Kenkō Chaen selv – er et af de mest markante eksempler på deres vintage-produktion.

Tebladene er høstet ved forårshøsten i maj 2017 fra 25-50 år gamle Yabukita tetræer, der alle dyrkes som pesticide- og gødningsfrit naturligt landbrug i en enkel tehave i bjergene omkring Tsukigase-dalen. Umiddelbart efter høst har tebladene fået lov til at visne let – et processeringstrin, der er kendt i Japan som 萎凋香 ichōka, og som hos Tsukigase Kenkō Chaen nænsomt finder sted i skyggen af træer fra den nærliggende skov. Herefter er tebladene blevet fremstillet som Sencha og lagret frem til efteråret 2022, hvor teen til sidst er færdiggjort med en let ristning.

Ichōka-trinnet kombineret med den lange lagringstid og lette grad af ristning giver Tsukigase Sencha-hōji en unik semi-oxideret karakter med visse Oolong-associationer. En dyb aroma – næsten som var det røgelse – spreder sig ekspansivt fra første bryg med noter af moden stenfrugt, hø og kinako. Tilsvarende smagsnoter går tydeligt igen i koppen komplementeret af en udtalt varme fra ristningen. Her er også et moderat tanninsk tilstedevær af astringens, der minder os om teens oprindelige ikke-skyggede Sencha-natur, og som gradvist bevæger sig over i en naturligt sødmefuld eftersmag.

Kropsoplevelsen er varm i maven og behageligt beroligende, og tebladene byder gerne på 4-5 gode bryg ved gradvist højere temperaturer.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Yabukita

Alder: 25-50 år

Højde: 250 moh

Skygge: ingen overdækning

Gødning: ingen

Dyrkningsmetode: naturligt landbrug og certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: maj 2017

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: medium (futsūmushi)

Tørring: ca. 12 timer i skyggen af træer

Ristning: let ristning

Producent | 生産者

Tsukigase Kenkō Chaen 月ヶ瀬健康茶園 under ledelse af Fumiaki Iwata 岩田文明

Oprindelse | 産地

Tsukigase i Nara, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.