Tsukigase Ichōka Tamaryokucha | Naturligt landbrug | 2021

月ヶ瀬 萎凋香玉緑茶

Let-dampet (asamushi) og let-oxideret (ichōka) grøn te i Tamaryokucha-stil af ren Saemidori fra Tsukigase Kenkō Chaens Miyayama tehave. Dyrket som naturligt landbrug helt uden brug af gødning eller pesticider.

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Saemidori-tetræerne ved Tsukigase Kenkō Chaens Miyayama tehave dyrkes i omkring 250 meters højde på en stejl sydøstvendt bjergskråning. På vestsiden gror der – med Tsukigase Kenkō Chaens egne ord – et ‘gardin’ af træer, der skygger for eftermiddagssolen og således tilfører en mild naturlig kabuse effekt. Udover en årlig udstrøning af nedfaldne blade fra den nærliggende skov, dyrkes tetræerne helt uden gødning, hvilket  – kombineret med den kølige Nara-bjergluft – giver tetræerne mulighed for at gro langsomt i overenstemmelse med deres egen naturlige rytme.

Efter forårshøsten i maj 2021 er tebladene blevet spredt ud og fået lov til at visne let – et særligt forarbejdningstrin kendt i Japan som 萎凋香 ichōka, der hos Tsukigase Kenkō Chaen nænsomt finder sted i skyggen af træerne fra den nærliggende skov før tebladenes oxidering standses ved en kort asamushi-dampning. Asamushi-dampningen hjælper med at bevare tebladenes naturlige form, og ichōka-trinnet åbner op for en unik vifte af delikate dufte og smagsnoter, som man normalt ellers ikke møder i japanske grønne teer – og som desuden understøttes af den afsluttende Tamaryokucha-processering: en særlig rulleteknik, der giver tebladene deres karakteristiske cirkulære udseende og gør, at ichōka-aspektet opleves mere direkte under brygning.

Resultatet er en unik japansk grøn te, der fortæller om både et enestående naturligt miljø og Tsukigase Kenkō Chaens originale tilgang til teproduktion. Her er fremtrædende aromatiske citrusfrugt-noter af frisk Yuzu og subtile florale fornemmelser af hvide blomster og grønne stilke, der næsten kan lede tankerne hen mod visse let-oxiderede typer af fin Oolong. I koppen brygger Tsukigase Ichōka Tamaryokucha en delvist cloudy lys grøn te, hvor de friske aromatiske noter tydeligt går igen og forener sig med en klar fornemmelse af Tsukigase-mineralitet. Anbefalet til alle, der er nysgerrige på at gå på opdagelse i Japans mere sjældne former for grøn te!


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Saemidori

Alder: ca. 25 år

Højde: 250 moh

Skygge: ingen overdækning

Gødning: ingen (men tørre nedfaldne blade fra omkringliggende skove spredes ud blandt tetræerne hvert år)

Dyrkningsmetode: naturligt landbrug – men samtidig certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: maj 2021

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: let (asamushi)

Hi-ire: ingen

Producent | 生産者

Tsukigase Kenkō Chaen 月ヶ瀬健康茶園 under ledelse af Fumiaki Iwata 岩田文明

Oprindelse | 産地

Tsukigase i Nara, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.