Tsukigase Ichōka Sencha | Naturligt landbrug | 2022

月ヶ瀬 萎凋香煎茶

Let-visnet ichōka sencha høstet i maj 2022 ved Tsukigase Kenkō Chaens Miyayama-tehave i Tsukigase, Nara.
Unik aromatisk og mineralsk grøn te af ren Saemidori dyrket som naturligt landbrug helt uden brug af gødning og pesticider.

yuzu – hvide blomster – koldt jern

Indeholder 50g.

Ikke på lager

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Saemidori-tetræerne ved Tsukigase Kenkō Chaens Miyayama tehave gror i omkring 250 meters højde på en stejl sydøstvendt bjergskråning. På vestsiden står der et ‘gardin’ af træer, der skygger for eftermiddagssolen og således tilfører en mild naturlig kabuse effekt til tehaven. Udover en årlig udstrøning af nedfaldne blade og tørret pampas-græs dyrkes tetræerne helt uden gødning, hvilket – kombineret med den kølige Nara-bjergluft om foråret – får tetræerne til at vokse langsomt, intimt formet af deres umiddelbare terroir.

Efter forårshøsten i maj spredes tebladene ud i skyggen af trækronerne fra den nærliggende skov for at visne let – et særligt, og i Japan i dag sjældent, forarbejdningstrin kendt som 萎凋香 ichōka. Ichōka-trinnet åbner op for en unik vifte af delikate dufte og smage, som man normalt ikke møder i mere ortodokse produktioner af sencha – fremtrædende aromatiske citrusfrugt-noter, der minder os om friskrevet yuzu-skal, blander sig smukt med subtile florale fornemmelser af hvide blomster og grønne stilke, der næsten kan lede tankerne hen mod visse let-oxiderede typer af oolong.

I koppen brygger Tsukigase Ichōka Sencha en klar grøn te, hvor de lyse aromatiske noter tydeligt går igen. En fint balanceret fornemmelse af astringens tilfører en forfriskende kant til teen og giver den struktur. Her er også en mild, men behagelig umami til stede, særligt under de senere udtræk, hvor en karakteristisk oplevelse af Tsukigase-mineralitet, her mere som varmt jern end klippe, samtidig bliver mere og mere udtalt. Tilsammen gør det Tsukigase Ichōka Sencha til en sofistikeret og vidunderlig kompleks japansk grøn te – et unikt bekendtskab, der fortæller om både et enestående lokalmiljø samt Tsukigase Kenkō Chaens originale tilgang til dyrkning og produktion af japansk te.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Saemidori

Alder: ca. 30 år

Højde: 250 moh

Skygge: ingen overdækning

Gødning: ingen (men tørre nedfaldne blade fra omkringliggende skove spredes ud blandt tetræerne hvert år)

Dyrkningsmetode: naturligt landbrug – men samtidig certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: maj 2022

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: medium (futsūmushi)

ichō: udendørs visning efter høst i skyggen af nærliggende skov

Hi-ire: ingen

Producent | 生産者

Tsukigase Kenkō Chaen 月ヶ瀬健康茶園 under ledelse af Fumiaki Iwata 岩田文明

Oprindelse | 産地

Tsukigase i Nara, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.