Chiran Sencha | Økologisk | 2022

知覧 煎茶

Chiran Nōen’s fineste Sencha af den første forårshøst i april 2022.
Skyggegroet, delvist dybt-dampet og omhyggeligt sammensat fra fem distinkte varianter af tetræet, der alle er dyrket økologisk: Asanoka, Asatsuyu, Saemidori, Yutakamidori og Yabukita.

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Som Chiran Nōens fineste sencha fra årets første høst i april 2022 brygger disse spæde forårsblade en delikat grøn te med en karakteristisk shincha-friskhed, som balancerer mellem forårets lethed og en fyldig, men aldrig tung, fornemmelse af naturlig umami.

Tebladene er omhyggeligt sammensat fra i alt fem varianter af teplanten – Asanoka, Asatsuyu, Saemidori, Yutakamidori og Yabukita – og de møder os i deres tørre tilstand med sødmefulde dufte af moden mango og anden tropisk frugt. Under brygning træder karakteristiske, havlignende noter frem i koppen, der minder os om tang og frisk, fileteret fisk. Teen er behagelig rund og viskøs i sin tekstur – et vidne om tebladenes tidlige høsttidspunkt – og dækker indersiden af munden, hvor en mild, men forfriskende vegetalsk eftersmag gradvist åbner sig op i takt med en kropsfornemmelse, der kan opleves let kølende.

Samtlige kultivarer er dyrket med Chiran Nōens egen fermenterede økologiske gødning og skyggegroet mellem syv og ti dage op til forårshøsten. Mens Yabukita-bladene er mellem-dampet (chūmushi), har de resterende kultivarer gennemgået en længere dampningsproces (fukamushi), som det ofte er tilfældet for Chiran-regionens teer. Ved at kombinere moderat skyggedyrkning og delvis fukamushi-dampning med de fire klassiske Kagoshima-kultivarer Asanoka, Asatsuyu, Saemidori og Yutakamidori kan Chiran Sencha på flere måder ses som et indbegreb af regionens stil og terroir: en umami-rig og levende forårsgrøn te, der nærmest kan føles som at tage en tår af foråret selv.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Asanoka, Asatsuyu, Saemidori, Yabukita, Yutakamidori

Alder: 15-40 år

Højde: 150-200 moh

Skygge: overdækket 7-10 dage før høst

Gødning: hjemmelavet, fermenteret økologisk gødning af lokale restprodukter fra fiskeri, risdyrkning og øvrigt landbrug

Dyrkningsmetode: certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: 14.-21. april 2022

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning:  medium (chūmushi) for Yabukita; dyb (fukamushi) for øvrige kultivarer

Hi-ire: medium (chūbi) udført 6. juni 2022

Producent | 生産者

Chiran Nōen 知覧農園 under ledelse af søstrene Nuriki 塗木

Oprindelse | 産地

Chiran i Kagoshima, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.