Chiran Farmer’s Sencha | Økologisk | 2022 | 100g

知覧 農家さんの煎茶

Økologisk usorteret Yabukita Sencha fra årets forårshøst i april 2022 dyrket og produceret af Chiran Nōen i Chiran, Kagoshima.

Ikke på lager

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Japans tebønder holder ofte selv af at drikke mindre raffinerede versioner af deres egen teproduktion, imens de fint sorterede og omhyggeligt kultivar-kombinerede teer først og fremmest forbeholdes kunder. Chiran Farmer’s Sencha er netop et eksempel på en sådan traditionel farmer-te: en single-cultivar usorteret aracha, eller ‘rå te’, der blot er blevet færdiggjort med en veludført chūbi hi-ire opvarmning.

Her er med andre ord både stilke og småbladsmateriale inkluderet sammen med de mere velbevarede nålelignende Yabukita-forårsblade, som man kan forvente fra teens moderate chūmushi dampningsperiode. Kosmetisk set ingen ‘fin’ te, måske – men til gengæld et levende bevis på at dens usorterede og ‘rå’ karakter tilfører unikke smagsmæssige kvaliteter, der er i stand til at resultere i grøn te med stor personlighed og dybde.

Ved at benytte det hele teblad kommer Yabukita-kultivarens robuste kvaliteter tydeligt til udtryk i en både forfriskende og velafbalanceret umami. En varm nøddeagtig tone fra stilkematerialet afrunder den sødmefulde eftersmag og komplementeres af et lysere spektrum af grønne toner, der både kan give velkendte sommergræs-lignende associationer og fornemmelser af engsyre og frisk hø.

Chiran Nōen beskriver selv deres Farmer’s Sencha som “nostalgisk i duft og smag”, og der er noget umiskendeligt klassisk over teens fine, men prunkløse udtryk. Tebladene byder ubesværet på tre-fire velsmagende bryg ved gradvist højere temperaturer, og efter de første indledende slurke er det ikke svært at forstå, hvorfor denne type usorteret grøn te er så vellidt blandt de japanske tebønder selv.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Yabukita

Alder: 20-45 år

Højde: 150-200 moh

Skygge: overdækket 7 dage før høst

Gødning: hjemmelavet, fermenteret økologisk gødning af lokale restprodukter fra risdyrkning, landbrug og fiskeri

Dyrkningsmetode: certificeret økologisk (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)

Høst: 20.-21. april 2022

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning: medium (chūmushi)

Hi-ire: medium (chūbi) udført 20. januar 2023

Producent | 生産者

Chiran Nōen 知覧農園 under ledelse af søstrene Nuriki 塗木

Oprindelse | 産地

Chiran i Kagoshima, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.