Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Suruga Yūki Nōjō Kyōdō Kumiai するが有機農場共同組合 (Suruga Økologisk Landbrugskooperativ) er en sammenslutning af tre teproducenter – Saitō-san, Iwasaki-san og Nishiyama-san – der dyrker og producerer te i naboregionerne Honyama og Shimizu, begge traditionsrige Shizuoka-terroirer. Saitō-san, Iwasaki-san og Nishiyama-san skaber både egne og kollektive produktioner med teblade høstet fra hinandens tehaver, og de deler den samme store dedikation til pesticid- og kunstgødningsfrie landbrugsmetoder (samtlige tehaver hos alle tre teproducenter er blevet dyrket uden brug af agrokemikalier i flere årtier, certificeret under det japanske økologimærke JAS).
Suruga Tokujō Sencha er høstet i foråret 2022 med en ligelig fordeling (50/50) af teblade fra Saitō-sans Saitō Chaen i Honyama og Iwasaki-sans Jishabatake’en i Shimizu. Betegnelsen tokujō 特上 kan oversættes til ‘særlig høj kvalitet’, og den repræsenterer deres fineste maskinhøstede sencha-produktion. Tebladene er 100% mellem-dampet Yabukita – den klassiske Shizuoka-kultivar par excellence – og deres dybgrønne grannåle-lignende former vidner om den store grad af omhu, det har krævet at producere dem; med varme og naturligt umami-rige noter, der minder os om ristet nori-tang og modne hyldebær, er Suruga Tokujō Sencha et smukt eksempel på traditionel Shizuoka-te.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Yabukita
Alder: ca. 30 år
Højde: 350 moh
Skygge: ingen
Gødning: egen blanding af organisk gødning (ingen kunstgødning)
Dyrkningsmetode: pesticid- og kunstgødningsfri
Høst: 3. maj 2022
Produktionsmetode | 製茶方法
Dampning: medium (futsūmushi, ca. 30 sekunder)
Hi-ire: medium (chūbi, ca. 18 minutter) udført 5. maj 2022
Producent | 生産者
Saitō Chaen under ledelse af hr. Saitō og Jishabatake’en under ledelse af hr. Iwasaki
Oprindelse | 産地
Honyama og Shimizu i Shizuoka, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.