Suruga Tokujō Sencha | Pesticid- og kunstgødningsfri | 2022

するが 特上煎茶

Yabukita sencha af den fineste kvalitet (tokujō) i klassisk Shizuoka-stil.
Høstet 3. maj 2022 af hr. Saitō og hr. Iwasaki som en del af Suruga Yūki Nōjō Kyōdō Kumiai (Suruga Økologisk Landbrugskooperativ).

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Suruga Yūki Nōjō Kyōdō Kumiai するが有機農場共同組合 (Suruga Økologisk Landbrugskooperativ) er en sammenslutning af tre teproducenter – Saitō-san, Iwasaki-san og Nishiyama-san – der dyrker og producerer te i naboregionerne Honyama og Shimizu, begge traditionsrige Shizuoka-terroirer. Saitō-san, Iwasaki-san og Nishiyama-san skaber både egne og kollektive produktioner med teblade høstet fra hinandens tehaver, og de deler den samme store dedikation til pesticid- og kunstgødningsfrie landbrugsmetoder (samtlige tehaver hos alle tre teproducenter er blevet dyrket uden brug af agrokemikalier i flere årtier, certificeret under det japanske økologimærke JAS).

Suruga Tokujō Sencha er høstet i foråret 2022 med en ligelig fordeling (50/50) af teblade fra Saitō-sans Saitō Chaen i Honyama og Iwasaki-sans Jishabatake’en i Shimizu. Betegnelsen tokujō 特上 kan oversættes til ‘særlig høj kvalitet’, og den repræsenterer deres fineste maskinhøstede sencha-produktion. Tebladene er 100% mellem-dampet Yabukita – den klassiske Shizuoka-kultivar par excellence – og deres dybgrønne grannåle-lignende former vidner om den store grad af omhu, det har krævet at producere dem; med varme og naturligt umami-rige noter, der minder os om ristet nori-tang og modne hyldebær, er Suruga Tokujō Sencha et smukt eksempel på traditionel Shizuoka-te.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: Yabukita

Alder: ca. 30 år

Højde: 350 moh

Skygge: ingen

Gødning: egen blanding af organisk gødning (ingen kunstgødning)

Dyrkningsmetode: pesticid- og kunstgødningsfri

Høst: 3. maj 2022

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning:  medium (futsūmushi, ca. 30 sekunder)

Hi-ire: medium (chūbi, ca. 18 minutter) udført 5. maj 2022

Producent | 生産者

Saitō Chaen under ledelse af hr. Saitō og Jishabatake’en under ledelse af hr. Iwasaki

Oprindelse | 産地

Honyama og Shimizu i Shizuoka, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.