Shiboridashi #5 | Asagiri | Yuichi Romita

絞り出し 朝霧釉 ロミタ優一

Håndlavet shiboridashi af Yuichi Romita med kobber-baseret asagiriglasur.

Rummer op til 140 ml.

Ikke på lager

Beskrivelse

Om Yuichi Romita | ロミタ優一について

”Handmade, one by one. Slight variations in size, shape, colour, and surface are inherent to the process. I hope you will embrace these small differences as characteristics that give each piece individuality and character, making them all the more lovable.”

Yuichi Romita er en ung japansk-italiensk keramiker, der er traditionelt trænet i Nanban Yakishime-stilen af uglaseret brændefyret keramik i Karatsu, Japan. Over en periode på fire år er Yuichi her udlært under Nakazato Tarouemon, der er 14. generation af en ubrudt linje af familiepottemagere, der går tilbage til slutningen af 1300-tallet.

Tidligere på året flyttede Yuichi til Skælskør i den sydvestlige del af Sjælland, hvor han har udviklet sin egen fortolkning af Nanban Yakishime ved at kombinere sine erfaringer fra læretiden i Karatsu med sin nuværende stilling som artist-in-residence ved Guldagergaard.

En af Yuichis nyskabelser ved Guldagergaard er den kobber-baserede 朝霧 asagiri (‘morgendis’) glasur, der i modsætning til hans uglaserede værker brændes i elektrisk ovn. Asagiri kommer unikt til udtryk på hver enkel genstand med en karakteristisk blød og diset overflade, inspireret af gåture i skoven tidligt om morgenen. Fredfyldt og rolig – og alligevel kontinuerligt i bevægelse.


Producent | 生産者

Yuichi Romita

Oprindelse | 産地

Skælskør, Danmark

Mål | 寸法

Indhold:  140 ml

Dimensioner:  Ø120 x H45 mm

Vægt:  222 gram

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.