Beskrivelse
Beskrivelse | 詳細
Ingen gødning, ingen pesticider, ingen skygge før høst, ingen hi-ire opvarmning efter, heller ingen frasortering af stilke – Tokuya Yamazakis sencha teer kommer tæt på at være så naturlige og minimalt forarbejdede som muligt.
Kamo Sencha Okumidori er høstet 15. maj 2022 ved Kamo Shizen Nōen fra Sugitani Hiko’o tehaven, der består af 100% naturligt dyrkede Okumidori tetræer. Okumidori betyder bogstaveligt talt ‘dyb grøn’, og det er tydeligt, at de fint processerede teblade besidder et mere mørkegrønt skær sammenlignet med samme års Yabukita og Zairai sencha-produktioner fra hr. Yamazakis hånd.
Okumidori-kultivaren benyttes i dag ofte til skyggede te-produktioner som matcha, gyokuro, og kabusecha, men dens teblade – kendte for at skyde sent – trives ikke mindst i fuld solskin op til høst, hvilket Kamo Sencha Okumidori eksemplificerer. Under brygning afgiver teen en fin fornemmelse af tørret hø og en karakteristisk grøn note, der minder os om brøndkarse og nyplukkede grønne ærter. Vi fornemmer også her en klar mineralitet i koppen, nærmest som varmt jern, der vidner om de ugødede, men næringsrige jordbundsforhold, der præger tehaverne ved Kamo Shizen Nōen.
Tetræerne | 茶樹
Kultivar: Okumidori
Alder: ukendt
Højde: 150-200 moh
Skygge: ingen
Gødning: ingen
Dyrkningsmetode: naturligt landbrug (læs mere om økologi og naturligt landbrug her)
Høst: 15. maj 2022
Produktionsmetode | 製茶方法
Dampning: medium (futsūmushi)
Hi-ire: ingen
Producent | 生産者
Tokuya Yamazaki v. Kamo Shizen Nōen 加茂自然農園
Oprindelse | 産地
Kamo i Kyoto, Japan
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.