Honyama Bōcha | Pesticid- og kunstgødningsfri | 2022

本山 棒茶

Rustik stilkebaseret grøn te i klassisk Shizuoka-stil.
Høstet i maj 2022 fra hr. Saitōs tehaver i Honyama, Shizuoka, og dyrket som pesticid- og kunstgødningsfrit landbrug.

Beskrivelse

Beskrivelse | 詳細

Saitō Chaen ligger dybt placeret i det bjergrige Honyama terroir i Shizuoka, hvor dis fra Abe og Warashina floderne samt store temperaturforskelle mellem nat og dag skaber ideelle forhold til dyrkning af fin grøn te. Her gror hr. Saitō mange forskellige varianter af tetræet, dog med Yabukita som den primære kultivar (se vores Suruga Tokujō Sencha og Suruga Tedzumi Sencha), og hans Honyama Bōcha er et unikt produkt af dem alle.

I løbet af forårshøsten sorteres tebladenes stilke og lidt grovere blade fra Saitō Chaens primære sencha-produktioner. Det frasorterede materiale kombineres efterfølgende på tværs af kultivarer og dampes ganske let (asamushi) for til sidst at blive færdiggjort med en afsluttende hi-ire opvarmning i klassisk Shizuoka-stil.

Resultatet er en rustik stilkebaseret te – bōcha 棒茶 direkte oversat betyder ‘pinde-te’ – også kendt i Japan som kukicha eller karigane afhængig af egn. Her er stort set ingen bitterhed at spore, selv brygget ved høje temperaturer (+90°C), og vi mødes i stedet af en både varm og forfriskende sødme med fornemmelser af cantaloupe melon, citronskal, og smørstegt grønt.

Den store andel af stilke besidder desuden et naturligt lavt indhold af koffein, hvilket er med til at give teen sin enkle og beroligende karakter. Honyama Bōcha er på den måde en perfekt hverdagste – robust og uforstilt, med fredfyldte forårshilsener fra bjergene i Honyama.


Tetræerne | 茶樹

Kultivar: kombination af forårshøst fra Saitō Chaens forskellige tehaver

Alder: 8-25 år

Højde: 300-400 moh

Skygge: ingen

Gødning: egen blanding af organisk gødning (ingen kunstgødning)

Dyrkningsmetode: pesticid- og kunstgødningsfri

Høst: 3. – 25 maj 2022

Produktionsmetode | 製茶方法

Dampning:  lav (asamushi, ca. 20 sekunder)

Hi-ire: medium (chūbi, ca. 18 minutter / 96°C) udført 30. maj 2022

Producent | 生産者

Saitō Chaen under ledelse af hr. Saitō

Oprindelse | 産地

Honyama i Shizuoka, Japan

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Kun kunder, der er logget ind og har købt denne vare, kan skrive en anmeldelse.